lunes, 15 de octubre de 2012

15 OCTUBRE

"Nuestro interés es españolizar a los alumnos catalanes" Així va dir la setmana passada l'actual ministre d'Educació José Ignacio Wert. Esta declaració ha causat un centenar de crítiques per part de tota aquella gent que té un poc de sentit comú.

Què ha volgut dir amb "espanyolitzar"? Les paraules "españolizar a los alumnos" pareixen tretes d'una altra època, una època que la majoria de gent s'avergonyix d'ella i que no voldrien tornar a viure. D'una època on la falta de llibertat i la manipulació està en qualsevol àmbit, ja siga en els periòdics, televisió, ràdio i també en l'educació.

Li ha dit algú a este senyor que la majoria dels catalans volen prioritzar el castellà abans que el català? Em pareix que voler imposar una llengua sobre una altra d'esta manera l'única cosa que comporta són grans problemes. El primer, és una falta de llibertat terrible en els temps que estem. El segon, és el possible odi que es puga generar cap a la cultura que es vullga imposar, quan les dos juntes podrien conviure, enriquint-se l'una a l'altra. Tercer, açò ho han dit dels alumnes catalans, però  açò també va per a les altres províncies que tenen diverses llengües? La veritat és que dóna prou en què pensar.

Qui li va a ensenyar la cultura catalana als catalans sinó són els catalans mateixos? Em pareix fenomenal que els catalans tinguen tan clar que primer va el català i després la llengua espanyola. Crec que hauríem de prendre'ls un poc com a exemple per a donar-li més importància a la nostra cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario