lunes, 29 de octubre de 2012

29 OCTOBRE

Els mitjans de comunicació han revolucionat el mon de la comunicació als ultims anys. Mostra d´això es la XXIII edició del diccionari de la Real Acadèmia Espanyola (RAE), que es presentarà al 2014 i inclourà una serie de mots moderns per la seua utilització general, ja que cada dia les utilitzen millions de persones y han passat de ser paraules noves a quotidianes.

Paraules com tuitear, tuit, tuiteo i tuitero son algunes de les novetats al nou diccionari. El director de la RAE, Manuel Blecua, ha destacat que la llengua pertanyix als qui la parlen i que per això no cal tindre por dels nous codecs de comunicació. Cal dir que des que va veure la llum el primer diccionari al 2001, s´han afegit un total de 1697 mots, clar està que abans s´han debatut i aprobat, des de el setembre de 2007 fins a decembre de 2011.

Aquestes paraules van sumant-se a les ja existents i actualitzen la nostra llengua i la nostra manera d´expresar-nos. La llengua es una de les coses mes impotants en una cultura i si poquet a poquet canvia una, l´altra també. El més important de tot, es pot modificar la cultura sempre que hi haja un recolzament per part de la majoria de gent, perquè si la majoria de gent ho fa pareix una cosa normal. Aquest raonament es tant bo com roin, ja que depen de l´enfocament que cada persona vullga donar-li. Per exemple, com la majoria de gent parla castellà, el valencià no s´utilitza. Acò seria roin, ja que desapareixiria una part molt important de la nostra cultura. Però, per l´altra banda, si poquet a poquet comença la gent a participar de forma activa en la cultura, seria molt enriquidor per a tots. Per exemple a Alemanya hi ha un gran recolzament per les activitats culturals, això crea uns llaços forts entre la gent i pot ser que per aquesta raó siguen persones amb més facilitats per a la solidaritat que nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario