jueves, 8 de noviembre de 2012

8 NOVEMBRE

Dimarts visitarem la casa de la cultura de Xirivella amb el motiu de veure com s´organitza i com es treballa en eixe àmbit. L'excursió coincideix amb la mostra de pallassos del poble, la qual porta ja 19 edicions i està influint de manera positiva a tot el que es el poble i les rodalies, per ser un espectacle de referència a la província de València. A partir de la mostra s'han creat una empresa professional per a pallassos, s'ha creat que Xirivella siga un punt de referencia en l´àmbit cultural i el mes important que les persones del poble, després de tant de temps, s´han adonat dels beneficis que la cultura les aporta, tant individual com colectiu. La principal raó perque la mostra seguix es pel fortíssim recolzament que te per part del public.

La casa de la cultura té una programació molt completa on un dels objectius principals es portar a la gent cultura i per a això en fan cine-fòrum, teatre amb preus populars, a la mateixa casa de la cultura hi ha locals d´assajos tant per a grups locals com per a la banda municipal i fan altres activitats com la Ruta de la tapa aprofitant la mostra dels pallassos i propiciar que la gent s´aprope a Xirivella reportant beneficis directes als ciutadans. L´altre objectiu fonamental que es preten es la participació activa de la gent a les activitats que es proposen. Per a aconseguir això es duen a terme tallers com els de clown o teatre al carrer.

En la meua opinió, la casa de la cultura de Xirivella te una programacio molt be pensada per a aconseguir els dos objectius principals, que com he dit abans un es garantir que a tota la població puga enriquir-se amb la cultura i l´altre es crear una participació activa a la cultura. A banda, es molt intelligent fer activitats on el benefici ecònomic va directament als ciutadans perquè estan creant una economia per a ells i no per a grans superfícies o per a ajuntaments que després no saben on estàn els diners. Em vaig quedar molt content, d´haver asistit i coneixer la manera de funcionar d´un lloc d´aquestes caracteristiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario