viernes, 23 de noviembre de 2012

23 NOVEMBRE

Soc seguidor del programa de la Sexta Salvados i l´altre dia el prgrama que van fer s´anomenava Cuando éramos cultos. Aprofite per a dir que recomane veure´l, encara que no t´agrade el programa, perquè es increible tot el diner malgastat en coses que no estàn pensades "bé", ja no solament en la nostra comunitat, sinó en tot el païs.

El programa investiga el problema de la bambolla cultural, es a dir, la inversió milionaria en grans instal·lacions destinades a cultura per a donar-li renom a la ciutat. Aquest bumb comença amb la construcció del Guggenheim, el museu d´art contemporani de Bilbao. Con explica al programa, les altres ciutats al veure que funciona molt be, començen a fer construccions gegants amb el mateix objectiu. També explica que la bambolla cultural, s'ha donat mes a les zones on la bambolla immobiliària era mes forta ja que sòn uns desenvolupaments que es donen de forma paral·lela en el temps. Un dels llocs mes nombrossos es la nostra estimada Ciutat de les Arts i les Ciencies. Al programa es donen dades dels costos estimats en un principi i els que al final va ser, a banda d'altres problemes com els de diseny.

Es nombren altres llocs, però sense ningun dubte el mes cridaner es el de la Ciutat de la Cultura de Galícia. Un desproposit, de veres. Quan l´estaven explicant no me´l podia creure. No vaig a comentar res d´aço perquè esta molt be explicat al video i si us entra curiositat fer-me cas i pegar-li una ullada, encara que siga només per curiositat.

Després de veure el programa se´t queda una sensació de com pot ser veritat? De veres que no hi hi ha ningu dels que el van dar el vist i plau que pensara que era una barbaritat, que nomes era una gast massiu de diners? Com es pot muntar alguna cosa sense pensar abans el que vas a fer dins? La bambolla cultural a l'igual que la seua germana immobiliària ha sigut pura especulació i per l´altra banda la cultura de base s´està morint, s´estàn tancant teatres, no es poden fer concerts perquè no hi ha subvencions, el proxim que es? Per a tenir un public fidel cal comneçar per la base i despres poquet a poquet anir avançant. Molta gent no pot gaudir de La ciutat de les Arts i les Ciencies perquè son molt diners l´entrada, que jo sapia es un "contenidor cultural" per a tots assortir crec que en la practica no es aixina. Tambe comentar que hi han edificis que no s´utilitzen practicament, es podrien fer un munto d'activitats dins assortir tampoc. No s´ha fet ningun proces de creació de serveis, ni res de marqueting cultural, ni ninguna planificació. 

Os deixe ací l'enllaç al video: http://www.lasexta.com/videos/salvados.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario