viernes, 16 de noviembre de 2012

16 NOVEMBRE

En aquesta setmana una de les coses mes importants que hem vist a classe d'Animació Cultural hi ha sigut la toma de contacte amb el teatre, activitat que s´ha fet en tot Europa en protesta a les retallades al sector cultural, a banda de la pujada de l'IVA.

El moviment s´anomena THEATRE UNCUT i va sorgir al Regne Unit per les retallades que van sofrir en el gast public al 2011. Un grup de professionals van decidir fer un projecte con el que podien manifestar-se en contra i va sorgir aquest moviment. Van reunir diversos textos breus d´escritors destacats del Regne Unit i es van posar a disposició de qui volguera representar-los en escoles, teatres, centres, pubs, universitats al carrer, etc.

El nostre païs s´ha afegit a aquesta iniciativa i es celebra del 12 al 18 de novembre. En algunes ciutats, els alumnes de les escoles municipals de teatre han ocupat simbolicament els teatres municipals amb l´objectiu de reivindicar que l'art i la cultura no es una cosa sense sentit ni trellat sinó que es una part molt important de nosaltres i hem de propagar-la i no acabar amb ella.

Quasi coincidint amb aquest moviment, una setmana abans, el 5 de Novembre es va fer a Madrid una manifestació en defensa de la cultura. La manifestació va ser convocada per la plataforma "No sin cultura" i van participar mig millar de persones (depen dels mitjans de comunicació) amb la participació especial d´actors nacionals com Juan Diego Botto, Carlos Bardem y Pepe Viyuela entre altres. Es van fer activitats com discursos a favor de la cultura, dinamiques d'expresió corporal i graffitis entre altres.

Aquestes iniciatives complixen els dos objectius que l´animació cultural: afavorir l´acces a tota la gent, és a dir, que les activitats culturals arriben a totes les persones de la societat i possibilitar que la gent puga participar de manera activa en aquestes activitats culturals. Aquestes activitats son les que poden fer canviar la concepció que la gent te de la cultura, ja que s´apropa a la societat i pareix una cosa normal, ja que no tens que pagar per a veure una actuació, per exemple. No cal oblidar que les obres de teatre, pel.lícules, exposicions d´obres d´art, son una forma de difondre idees i es pot utilitzar per a conscienciar a la gent que no te una opinió o que la seua opinió esta mot influenciada pels mitjans de comunicació, que tots sabem com son.

No hay comentarios:

Publicar un comentario