martes, 18 de diciembre de 2012

17 DECEMBRE

Aquesta setmana hem estat treballant l´exposició que vam a presentar el dia 22 de Decembre. El nom que s´ha elegir per a aquest projecte es "Disca-Jocs-Tots i Totes tenim Dret a Jugar".

L´exposicio consisteix en joguets adaptats per a distintes discapacitats, com son la discapacitat cognitiva, discapacitat motora i la discapacitat visual. Els han fet els del cicle semi-presencial i nosaltres ens hem encarregat de distribuir-los en les distintes discapacitats abans nomenades, fer un catàleg on estàn expostos tots els joguets amb una breu definició de cada un d´ells, preparar la visita guiada de les persones que s´apropen d´una manera lúdica i preparar les decoracions que hauràn al lloc on els exposarem.

Són tasques laborioses però poquet a poquet van acaben-se i esperem que l´exposició tinga una bona acollida al col.legi. A més es la primera vegada per a la majoria que fem una cosa d´aquest tipus i crec que es una experiencia molt positiva per a nosaltres.

Enllaçant amb el contingut de la nostra exposició, he encontrat en internet una pàgina on es posen tots els museus, monuments i punts d´interés que estàn adaptats per a discapacitats. Aquestos museus tenen l'objectiu d'aconseguir l´integració d´aquest tipus de persones i aixina apropar la cultura a tots (el que entenem com a Democratizació de la cultura). Les fitxes de les que consta han sigut realitzades per distintes associacions dáqest àmbit que sòn PREDIF, CEAPAT, Vía Libre, FIAPAS i persones discapacitades que aporten amb la seua experiència. Ha sigut un treball molt costós per a la gent que l´ha realitzat, però es una eina de treball molt interessant per la informació que dona.

Es pot descarregar el pdf i ahí mirar els museus que estàn adaptats i ens agraden.

Aquest es el enllaç: http://www.españaescultura.es/es/publicos/personas_con_discapacidad.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario