domingo, 31 de marzo de 2013

27 MARÇ

Hui dia 27 de Març es el dia internacional del teatre. Es va crear en 1961 per l´Institut Internacional del Teatre (IIT). S´organitzen diferents actes de teatre nacional i internacional per a celebrar aquest dia. Un dels mes importants es la distribució d´un missatge escrit per una persona reconeguda al mòn del teatre a nivell internacional convidada per l´IIT.

El missatge internacional d´aquest any l´ha fet Dario Fo. El vam llegir a classe al finalitzar-la. El text a fa referència als problemes que està tenint en aquestos ultims anys de crisi el mòn del teatre, tant les obres com els autors. Comenta altres moments històrics on el teatre ha tingut grans dificultats. També expresa la preocupació pel futur de l´art dramàtic, ja que la crisi econòmica està afectant directament al sector. Per exemple a Espanya la pujada de l´IVA del 8% al 21 %. L´autor termina el text amb una ironia sobre la resolució de l´actual situació economica, que es la següent: “La única solución a la crisis se basa en la esperanza de que se organice una gran caza de brujas contra nosotros y especialmente contra la gente joven que desea aprender el arte del teatro: Una nueva diáspora de comediantes que, desde tal imposición, sin lugar a dudas provocará beneficios inimaginables por el bien de una nueva representación”.

El manifest de Dario Fo Es va llegir A madrid en la Casa Museo Lope de Vega. S´han programat més de 100 activitats en 68 espais, convertint aixina la ciutat de Madrid per un dia en la capital europea del teatre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario